Uncategorized

Slava

Čitajući Kortazarove Školice razdvajam se. Jedan dio mene misli kako je roman dobar , kako sam iz njega doznala mnoge toga, (a čemu sve to nakupljanje silnih informacija?), kako je odlično napisan, itd…Drugi dio mene vidi piščevu prepotenciju kojom kao da je htio podastrijeti svima na znanje koliko je toga pročitao, koliko toga zna, u koliko toga je upućen…Jer svako malo ide spominjanje ovog ili onog pisca, slikara, muzičara, ma koga sve ne, a ono kao raščerupana enciklopedija svaštara koja puni glavu bezbrojnim nabrajanjima poznatih osoba, naravno, većinom umjetnika. Slava, slava sjeme joj se iskopalo!

kortazar.jpg
U čemu je moj problem? Fali mi Marias i dalje, fali mi. Osjećaj je sličan kao kad iz očaja ideš u krevet s nekim tek iz potrebe za seksom, a ovamo žudiš za drugom osobom koja ti je postala nedostižna pri čemu je rezultat frustracija.
Uz sve ostalo, hvaljeni
i velepoštovani Hulio mi uopšte ne daje inspiraciju, a ja sam usred pisanja romana i treba mi…O Marias! Borgesa izbjegavam, jer neću da me po drugi put zavede i ostavi tek tako. Ali hajde dobro, bar sam dobila, (od Kortazara), neke informacije koje su mi trenutno važne i roman je, kao već rekoh, dobro napisan. Zanimljivo je da me podsjeća bar na tri pisca po stilu i svim vragolijama koje je izveo u Školicama. Već par dana sve mi se ovo vrti po glavi. Vruće su noći.

Standard

2 thoughts on “Slava

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.